Mitt boende

Vi vill att alla våra hyresgäster ska trivas och känna trygghet i sitt hem. För att lyckas med det behöver vi din hjälp – tillsammans skapar vi trivsel och trygghet för dig som hyresgäst. Här har vi samlat viktig information och bra tips på hur du kan bidra till en trevlig miljö för dig och dina grannar.


Vindsförråd

Du har ett eget vindsförråd på 5:e plan. Där måste du ha ett eget hänglås och alltid se till att vindsdörren är låst när du går.

Studierum

Du har tillgång till studierum i våra hus. Bokning och hämtning av nyckel sker på Stubors kontor. Se till att rummet städas, att stolar ställs i ordning och rummet låses efter användande. Ostädat studierum debiteras städkostnaden.

 

Tvättstuga

I samtliga tvättstugor är det drop in som gäller. Det betyder att du kan tvätta när det är ledigt. Se till att läsa instruktionerna före tvätt och glöm inte att städa efter dig innan du lämnar tvättstugan. Ta bort tvätt- och sköljmedel ur facken, torka av uppe på maskinerna, städa golven och lås efter dig. Om maskinerna går sönder efter kontorstid vill vi att du tar kontakt med vår fastighetsservice dagen efter, mellan klockan  8-16.

Bastu

Det är viktigt att det städas, iordningställs och låses efter användandet. Ostädat utrymme debiteras städkostnaden. 

Boka bastu

 

Strövområde och motionsspår

I direkt anslutning till vårt område finns Teleborgs naturreservat med motionsspår och strövområde.

Kvartersgym

För våra hyresgäster finns ett litet kvartersgym som är öppet alla dagar. Kontakta kontoret för mer info.

Grillplatser och soldäck

På området finns ett flertal grillplatser och soldäck för dig som hyresgäst att använda.

Entréer, korridorer och hissar

Dessa gemensamma utrymmen städas en gång i veckan. Det är inte tillåtet att sätta upp affischer eller annan information på något annat ställe än på anslagstavlorna. I alla våra fastigheter finns hissar. Undvik att ställa upp dörrarna till hissarna, då det leder till att trycket i hissarna sjunker och de slutar fungera.

Cyklar

Parkera din cykel i cykelställen eller i cykelförrådet, det gör det lättare att komma fram. Felparkerade cyklar bortforslas. Med jämna mellanrum samlar vi in övergivna cyklar i området. Vi meddelar alla hyresgäster när det är dags för nästa insamling så att cyklar som används märks upp korrekt. Vi förvarar omhändertagna cyklar en tid innan vi tar dem till polisens cykelförvaring.

Parkering fordon

För att parkera på Stubors område krävs det parkeringstillstång. Bilar uppställda på upp- och genomfartsvägar samt på innergården vid hus 30/32 erhåller P-bot enligt gällande taxa. Det är även förbjudet att parkera mellan byggnaderna.

Koppeltvång

Det gäller koppeltvång för både hundar och katter i våra hus och på vårt område.

Elskåp/säkringar

Det kan hända att strömmen till belysning, kyl eller frys slutar att fungera. Då kan du göra följande;
Du som bor i hus 20-26; du hittar ditt elskåp i trapphuset mittemot hissen
Du som bor i hus 30-32; du hittar elskåpet i trapphuset på ditt plan
Öppna elskåpet med din lägenhetsnyckel. Se efter så att du tar rätt säkringar, se schema på insidan av dörren till elskåpet. Är de riktade nedåt, tryck upp dem. Kolla jordfelsbrytaren (jfb) för din lägenhet och de som sitter på första raden, huvudsäkringarna. Alla skall vara riktade uppåt. Du som bor i hus 28 har säkringsskåp i lägenheten.

Rökning

Stubors fastigheter är helt rökfria. Det är alltså förbjudet att röka i lokaler och utrymmen som utnyttjas av hyresgästerna gemensamt. Rökning på balkonger och precis utanför entréer får endast förekomma om det inte är störande för grannarna.

Anticimex

Upptäcker du skadedjur i lägenheten måste du omedelbartkontakta Anticimex på 0470-32 95 50.

Det är kostnadsfritt för våra hyresgäster.

Vanliga frågor

 • Var och när hämtar jag ut nycklarna till min nya lägenhet?

  När du flyttar in på Stubor hämtar du ut dina nycklar till din nya bostad den första vardagen i månaden från 13.00 till 15.00 på Stubor kontor. Infaller den 1:e på en lördag, söndag eller helgdag, kan nycklarna hämtas som tidigast nästkommande vardag. Vid frågor om nyckelutlämning kontakta uthyrning@stubor.se 

   

 • Hur betalar jag hyran för min lägenhet?

  Hyresavi kommer till din epost varje månad och kan även hittas i ”Mina sidor

 • Jag kan inte logga in i ”Mina sidor”

  Maila uthyrning@stubor.se så får du hjälp.

 • Vad ska jag tänka på när det gäller hemförsäkring?

  En hemförsäkring är ett bra skydd för dig som bor i hyresrätt. Genom den undviker du att drabbas av ekonomiska förluster vid brand, inbrott eller vattenskador. Har du ingen hemförsäkring rekommenderar vi att du tecknar en. Om du redan har en giltig hemförsäkring rekommenderar vi dig att säkerställa att försäkringsbeloppet är tillräckligt stort. 

  Vi rekommenderar.
  Studentförsäkring - Hemförsäkring student - Länsförsäkringar (lansforsakringar.se)

  Tecknar du deras försäkring innan den 30 september får du ett kostnadsfritt Trygghetskit till ett värde av ca 450 kronor.

STUBOR CAMPUS

Slottsstaden 1

1 rum & kök: 471 st
2 rum & kök: 8 st

Slottsstaden 3 

1 rum & kök: 224 st
2 rum & kök: 12 st

Centrum: 2 km

På vårt område finns det grillplatser, bastu, studierum m.m. för våra hyresgäster.

 

Läs mer om området

Välj webbplats att besöka

Välj område inom Stubor att besöka